top of page
Australian Labradoodle

VACHT

Een Australian Labradoodle heeft een allergievriendelijke vacht.  Helaas betekent dit echter niet dat iedereen met een allergie voor honden per definitie een Australian Labradoodle goed verdraagt.  Iemand met een hondenallergie kan allergisch zijn aan het speeksel, de urine of de vacht/huidschilfers van een hond.  Het is dus ten zeerste aangeraden om, voordat wordt overgegaan tot de aanschaf van een Australian Labradoodle, een eventuele reactie heel goed uit te testen.  

De vacht van een Australian Labradoodle is superzacht en nodigt uit tot knuffelen.  Daar tegenover staat dat de verzorging ervan wel wat tijd en energie vraagt.  Het is een mythe dat de Australian Labradoodle niet verhaart.  Wel is het zo dat deze hond geen ruiperiodes kent, maar het hele jaar door wat haren verliest.  Deze dode haren vallen niet op de grond, maar weven zich in de zachte dekharen.  Als deze niet regelmatig uitgeborsteld worden, ontstaan er moeilijk te verwijderen klitten. 

Door het geregeld bezig zijn met de vachtverzorging krijgt u niet alleen een Labradoodle met de typische knuffelbare vacht, maar ook de band met jou en jouw hond wordt erdoor nog hechter.

bottom of page